Share |

Kammio WB10-50 ja WB50-150

Pitäisikö hitsata ulkona putkia tigillä ja puikkohitsauskaan ei ole vaihto? Tässä on Euro Hitsauspalvelun kehittämä ratkaisu asiaan. Hitsauskammion edut on saatu normaaliin putkistojen asennushitsaus käyttöön. Laite on suhteellisen kevyt ja kestävä rakenteeltaan ja helppo kiinnittää putken päälle. Käyttöä rajoittavana tekijänä on laitteen koko, joka on pyritty kuitenkin minimoimaan mahdollisimman pieneksi.

WB10-50 on nimensä mukaisesti tarkoitettu putkien kooltaan DN10-DN50 tig hitsauksen suojaamiseen tuulelta. Tässä sarjassa on 7 eri kokoa sisältävä tiivistesarja, joiden avulla kammio saadaan tiiviisti sovitettua eri kokoisille putkille.

WB50-150 on puolestaan kokoihin DN50-DN150 sisältäen tiivistesarjan kuuteen putkikokooon. Molemmissa sarjoissa on koko DN50, koska se on siinä rajalla ja myöskin hyvin yleisesti käytettävä koko.

Kammioissa ei ole muuta eroa keskenään kuin että WB10-50 on tehty matalammaksi kuin on WB50-150, koska kammion pitäisi olla mahdollisimman pieni. Siitä huolimatta aivan ahtaisiin väleihin näillä ei päästä ja kammion suhteellinen sopivuus paranee aina kun putken halkaisija suurenee.

Esimerkiksi DN 150 putken halkaisija on 168,3 ja WB kammion leveys on 250 mm, tällöin putken sivulle vaaditaan tilaa +41 mm. Jos taas DN50 putken halkaisija on 60,3 ja WB kammion leveys 250mm tarvitaan tilaa sivulle +95 mm

Siinä on 3 vaihtoehtoista käden aukkoa hitsaustyön suorittamista varten. Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy on vasemmanpuoleinen päädyssä oleva aukko peitetty PC-lasilla. Vaihtoehtoisesti voi käyttää halutessaan mitä tahansa käden aukkoja ja korvata kolmannen aukon PC-lasilla. Tai voi pitää nahkahihat kaikissa aukoissa jos paikat ovat kovin vaihtelevia. Testeissä on havaittu että vaakaputken hitsauksessa alapuolelta esimerkiksi on hyvä laittaa PC-lasi edessä olevaan isompaan käden aukkoon, siitä saa hyvän näkymän alapuolelle ja voi hitsata päissä olevista aukoista. Hihoja ja PC-laseja voi vaihdella irrottamalla kiinnityskehät mutterit avaamalla.

PC=polycarbonate=polykarbonaatti

Hitsauslankaa voi syöttää viemällä se lankaa syöttävän käden mukana kädenaukosta, tämä toimii ainakin ohuiden rst-putkien kanssa, tai voi käyttää lyhyitä langan pätkiä. Seeviin hitsatessa kun lanka pitäisi saada syötettyä railon suuntaisesti, on hyvä tehdä läpivienti joko kammion runkoon tai PC-lasiin. Läpiviennin voi tehdä joko poraamalla pienellä pop-niitti terällä reikä tai jos haluaa ehdotonta tiiveyttä, voi käyttää mukana tulevaa läpivientikumia. Läpivientikumi vaatii isomman reiän joten kannattaa ensin kokeilla pienellä reiällä, joka on helppo tarvittaessa tukkia vaikka pop-niitillä tai silikonilla, onko paikka sopiva vai pitäisikö sitä vähän siirtää.

Esim. ohut seinämäisien rst putkistojen asennushitsaukset ulkona tai vetoisissa paikoissa voidaan tämän laitteen avulla suorittaa hyvin myös tigillä.

Käyttökohteita:

- Rakennusten katoilla tai seinustoilla tehtävät putkistot.

- Putkisillat

-Putki kuilut joissa on vetoa.

-Maastossa tehtävät putkistot.

-Satamat

-Säiliöiden putkitukset.

 

Toimitus sisältää:

- Kammion

- Tiivistesarjan DN10-50, 7 kokoa tai vaihtoehtoisesti DN50-150, 6 kokoa.

- Alumiinisen tiivisteiden säilytyslaatikon.

- Kädenauko nahkahihat 2kpl pieniin päädyissä oleviin kädenaukkoihin ja 1kpl isompaan edessä olevaan aukkoon.

- Polykarbonaatti lasit 2kpl isoon päällä olevaan näköaukkoon, 1kpl pieneen kädenaukkoon ja 1kpl edessä olevaan isompaan kädenaukkoon.

- Tiivistekumit hitsauslangan läpivientejä varten 2kpl, jotka voi porata sopivaan paikkaan tilanteen mukaan kammiossa tai polykarbonaattilasissa.

Kaikkia osia on tilattavissa erikseen tarvittaessa ja myös tehdään tarpeen mukaan modifioituja osia ja kammioita. Varaosia on verkkokaupassa ja erikois tilauksia voi tehdä sähöpostilla: marko.makipaa@hitsauspalvelu.fi

VAROITUS! ÄLÄ KÄYTÄ WB KAMMIOITA KONEELLISTEN PYÖRITTÄJIEN KANSSA. JOS KAMMIO JOSTAIN SYYSTÄ JUMITTUU PYÖRIVÄÄN PUTKEEN ETKÄ SAA KÄSIÄ POIS KAMMIOSTA ETKÄ PYÖRITINTÄ PYSÄYTETTYÄ, SEURAUKSET VOIVAT OLLA VAKAVIA.

Kammiolla_hitsattu_karvi.jpg

Kammio_kayralla_mittakuva_sisalta.jpg

Kammio_sovitettu_kayralle.jpg

Kuvassa Kammio sovitettuna käyrälle ja mittakuvassa näkyy että DN 80 putkella väliä jää 35 mm ja sitten kammiolla hitsattu sauma.