Huom! Kaikki hinnat sisältää alv.24% ilmaisen toimituksen raja 70€

Tietoa suojakammioista WB 10-50 ja WB 50-150

Pitäisikö suorittaa putkihitsausta ulkona tigillä vaikka tuulee ja puikkohitsauskaan ei ole hyvä vaihtoehto?

Ratkaisuksi ongelmaan on nyt tarjolla WB 10-50 ja WB 50-150 suojakammiot. 

Hitsauskammion edut on saatu normaaliin putkistojen asennushitsaus käyttöön. Laite on  suhteellisen kevyt ja kestävä rakenteeltaan ja helppo kiinnittää putken päälle.

Pat. PCT/FI2020/050545

Hitsausvideoita:

 https://youtu.be/E9YWWfY_OFo

 https://youtu.be/3K34-eDfSMs

Linkit myyntisivulle:

WB 10-50

WB 50-150

 

 Vuokraussivulle tästä

 

Pieni_boxi_auki_putki_sisalla_480x480.jpg?v=1595182958

WB10-50 on nimensä mukaisesti tarkoitettu putkien kooltaan DN10-DN50 tig hitsauksen suojaamiseen tuulelta. Tässä sarjassa on 7 eri kokoa sisältävä tiivistesarja, joiden avulla kammio saadaan tiiviisti sovitettua eri kokoisille putkille.

WB50-150 on puolestaan kokoihin DN50-DN150 sisältäen tiivistesarjan kuuteen putkikokooon. Molemmissa sarjoissa on koko DN50, koska se on siinä rajalla ja myöskin hyvin yleisesti käytettävä koko.

Merkittävin ero näissä kahdessa suojasarjassa on että WB10-50 on tehty matalammaksi kuin WB50-150, näin on saatu pienemmille putkille tarkoitetusta sarjasta ylimääräinen korkeus pois ja näin helpommaksi käyttää. Siitä huolimatta aivan ahtaisiin väleihin näillä ei päästä ja kammion suhteellinen sopivuus paranee aina kun putken halkaisija suurenee.

Esimerkiksi DN 150 putken halkaisija on 168,3 ja WB kammion leveys on 250 mm, tällöin putken sivuille vaaditaan tilaa +41 mm. Jos taas DN50 putken halkaisija on 60,3 ja WB kammion leveys 250mm tarvitaan tilaa sivuille +95 mm

Siinä on 3 vaihtoehtoista käden aukkoa hitsaustyön suorittamista varten. Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy on vasemmanpuoleinen päädyssä oleva aukko peitetty PC-lasilla. Vaihtoehtoisesti voi käyttää halutessaan mitä tahansa käden aukkoja ja korvata kolmannen aukon PC-lasilla. Tai voi pitää nahkahihat kaikissa aukoissa jos paikat ovat kovin vaihtelevia. Testeissä on havaittu että vaakaputken hitsauksessa alapuolelta esimerkiksi on hyvä laittaa PC-lasi edessä olevaan isompaan käden aukkoon, siitä saa hyvän näkymän alapuolelle ja voi hitsata päissä olevista aukoista. Hihoja ja PC-laseja voi vaihdella irrottamalla kiinnityskehät mutterit avaamalla.

Uusimmassa 2021 mallissa on kädenaukot päädyissä ja etuseinällä sekä lasi päällä ja takaseinällä, näin saatiin sisäpuoli valoisammaksi ja nyt suoja toimii eri asennoissa hitsattaessa ilman hihojen ja lasien paikkojen vaihtoa (ajan säästöä).  

PC=polycarbonate=polykarbonaatti (selvennykseksi)

Iso_boxi_auki_peruskuva_240x240.jpg?v=1595182857

Hitsauslankaa voi syöttää viemällä se lankaa syöttävän käden mukana kädenaukosta, tämä toimii ainakin ohuiden rst-putkien kanssa, tai voi käyttää niin lyhyitä langan pätkiä, että mahtuu suojan sisälle. Seeviin hitsatessa kun lanka pitäisi saada syötettyä railon suuntaisesti, on hyvä tehdä läpivienti joko kammion runkoon tai PC-lasiin. Läpiviennin voi tehdä joko poraamalla pienellä esim. pop-niitti terällä reikä tai jos haluaa ehdotonta tiiveyttä, voi käyttää erillistä läpivientikumia. Läpivientikumi vaatii isomman reiän joten kannattaa ensin kokeilla pienellä reiällä, joka on helppo tarvittaessa tukkia vaikka teipillä, onko paikka sopiva vai pitäisikö sitä vähän siirtää.

Esim. teräs putkistojen asennushitsaukset ulkona tai vetoisissa paikoissa voidaan tämän laitteen avulla suorittaa hyvin tigillä hitsaten.

Käyttökohteita:

- Rakennusten katoilla tai seinustoilla tehtävät putkistot.

- Putkisillat

-Putki kuilut joissa on vetoa.

-Maastossa tehtävät putkistot.

-Satamat

-Säiliöiden putkitukset.

Toimitus sisältää:

- Kammion

- Tiivistesarjan DN10-50, 7 kokoa tai vaihtoehtoisesti DN50-150, 6 kokoa.

- Alumiinisen tiivisteiden säilytyslaatikon.

- Kädenauko nahkahihat 2kpl pieniin päädyissä oleviin kädenaukkoihin ja 1kpl isompaan edessä olevaan aukkoon.

- Polykarbonaatti lasit 2kpl isoon päällä olevaan näköaukkoon, 1kpl pieneen kädenaukkoon ja 1kpl edessä olevaan isompaan kädenaukkoon.

- Tiivistekumit hitsauslangan läpivientejä varten 2kpl, jotka voi porata sopivaan paikkaan tilanteen mukaan kammiossa tai polykarbonaattilasissa.

Kaikkia osia on tilattavissa erikseen tarvittaessa ja myös tehdään tarpeen mukaan modifioituja osia ja kammioita. Varaosia on verkkokaupassa ja omiin tarpeisiin räätälöityjä hitsaussuojia mittatilaustyönä voi tilata sähöpostilla: marko.makipaa@hitsauspalvelu.fi

VAROITUS! ÄLÄ KÄYTÄ  HITSAUSSUOJIA KONEELLISTEN PYÖRITTÄJIEN KANSSA. JOS KAMMIO JOSTAIN SYYSTÄ JUMITTUU PYÖRIVÄÄN PUTKEEN ETKÄ SAA KÄSIÄ POIS KAMMIOSTA ETKÄ PYÖRITINTÄ PYSÄYTETTYÄ, SEURAUKSET VOIVAT OLLA VAKAVIA.

Kammiolla_hitsattu_karvi.jpgKammio_kayralla_mittakuva_sisalta.jpgKammio_sovitettu_kayralle.jpg

Kuvassa Kammio sovitettuna käyrälle ja mittakuvassa näkyy että DN 80 putkella väliä jää 35 mm ja sitten kammiolla hitsattu sauma.

Jos on kysymyksiä tai haluat esittelyn, voit ottaa yhteyttä: marko.makipaa@hitsauspalvelu.fi tai puh.+35840 0578946

 

Suomi